Filet w kożuszku. Prosty przepis na rodzinny obiad
Bardzo szybkie, proste oraz smaczne danie. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- Filet z kurczaka
- ½ opakowania brukselki
- ½ opakowania fasolki szparagowej
- ½ opakowania marchewek mini
- 5 plastrów sera żółtego
- Sól
- Curry
Przepis
1. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę, doprawiamy solą oraz curry.
2. Układamy po kawałku mięsa na foli aluminiowej.
3. Następnie mięso przykrywamy połową plasterka sera.
4. Na serze układamy warzywa i solimy.
5. Zawijamy folię i w taki sposób przygotowujemy następnie kawałki mięsa.
6. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180 st. C.
7. Po upieczeniu odwijamy folię i układamy w naczyniu, ja podałam z pieczonymi ziemniakami (ziemniaki obrałam pokroiłam w plasterki, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, doprawiałam przyprawą do ziemniaków i solą, następnie zapiekłam w piekarniku).
8. Możemy zrobić sos - wymieszać majonez z ketchupem.