Faszerowana papryka. Przepyszny pomysł na jesienną kolację
Faszerowana papryka to bardzo popularny przysmak kuchni bałkańskiej. Na pewno zadowoli również kulinarne gusta Polaków, szczególnie gdy w nadzieniu znajdzie się kiełbasa lub mięso mielone.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na łyżeczce oleju z mielonym mięsem. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj, chwilę podsmaż.
- Paprykę umyj, wykrój gniazdo nasienne i napełnij farszem. Wstaw do żaroodpornego naczynia.
- Bulionem podlej paprykę w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze