Trwa ładowanie...
diltcy0
06-10-2022 12:55

Faszerowana papryka. Przepyszny pomysł na jesienną kolację

Przepis

Faszerowana papryka to bardzo popularny przysmak kuchni bałkańskiej. Na pewno zadowoli również kulinarne gusta Polaków, szczególnie gdy w nadzieniu znajdzie się kiełbasa lub mięso mielone.

diltcy0
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 0,5 l bulionu
  • 1 duża papryka
  • 4 łyżki ugotowanego ryżu
  • 5 dag drobiowego mięsa mielonego
  • pół cebuli
  • 1 łyżeczka oleju
  • pieprz
Przepis
  • Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na łyżeczce oleju z mielonym mięsem. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj, chwilę podsmaż.
  • Paprykę umyj, wykrój gniazdo nasienne i napełnij farszem. Wstaw do żaroodpornego naczynia.
  • Bulionem podlej paprykę w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowana papryka. Przepyszny pomysł na jesienną kolację
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
diltcy0
diltcy0
diltcy0
diltcy0
Więcej tematów
diltcy0