Trwa ładowanie...
d30ks27
d30ks27

Fasolowy pasztet dyniowy. Pyszny na kanapki

Przepis

Domowy pasztet smakuje najlepiej - nie bój się eksperymentów i wypróbuj fasolowy pasztet dyniowy. Przygotowując go samemu, mamy pewność, jakie składniki lądują w środku. Wypróbujcie świetny przepis Kasi na pasztet z mięsem drobiowym, dynią i fasolą. Więcej smakołyków znajdziecie na blogu "Kwelka gotuje".

4.2
(5 głosów)
Oceń:
d30ks27
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Domowy fasolowy pasztet dyniowy
Kwelka gotuje
Domowy fasolowy pasztet dyniowy
Składniki
  • szkl. białej fasoli
  • 150 g ugotowanej dyni
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mielonego lnu
  • czerwona cebula
  • sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, curry
Przepis

Fasolę namoczyć na noc w wodzie, a następnie ugotować. Ostudzoną fasolę pokroić nożem. W misce wymieszać mięso, dynię, fasolę, jajko, przyprawy i pokrojoną cebulkę. Masę przełożyć do formy, posypać mielonym lnem i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Fasolowy pasztet dyniowy. Pyszny na kanapki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d30ks27

Podziel się opinią

12
3
Share
d30ks27
d30ks27

d30ks27
d30ks27
d30ks27