Fasolowy pasztet dyniowy. Pyszny na kanapki
Domowy pasztet smakuje najlepiej - nie bój się eksperymentów i wypróbuj fasolowy pasztet dyniowy. Przygotowując go samemu, mamy pewność, jakie składniki lądują w środku. Wypróbujcie świetny przepis Kasi na pasztet z mięsem drobiowym, dynią i fasolą. Więcej smakołyków znajdziecie na blogu "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Fasolę namoczyć na noc w wodzie, a następnie ugotować. Ostudzoną fasolę pokroić nożem. W misce wymieszać mięso, dynię, fasolę, jajko, przyprawy i pokrojoną cebulkę. Masę przełożyć do formy, posypać mielonym lnem i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze