Drożdżowy placek z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim
Mikołaj Rey z "Dzień Dobry TVN" w poszukiwaniu niedźwiedziego czosnku wybrał się w Góry Izerskie. Roślina ta ma bardzo podobne właściwości do czosnku tradycyjnego, z tym że ze względu na duże ilości siarki jest dużo skuteczniejszy w działaniu. Podróżnik kulinarny przygotował w gospodarstwie agroturystycznym Romualda Frysi drożdżowy placek nadziewany mięsem z czosnkiem niedźwiedzim.
Mikołaj Rey z "Dzień Dobry TVN" w poszukiwaniu niedźwiedziego czosnku wybrał się w Góry Izerskie. Roślina ta ma bardzo podobne właściwości do czosnku tradycyjnego, z tym że ze względu na duże ilości siarki jest dużo skuteczniejsza w działaniu. Podróżnik kulinarny przygotował w gospodarstwie agroturystycznym Romualda Frysi drożdżowy placek nadziewany mięsem z czosnkiem niedźwiedzim.