Trwa ładowanie...
d36zi4m
d36zi4m

Drobiowa szyneczka z szynkowara z suszonymi pomidorami

Przepis

Przepyszna mielona szynka z suszonymi pomidorami. Nie jest tłusta, więc można ją jeść bez obaw o to, że pójdzie w boczki. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

Oceń jako pierwszy:
d36zi4m
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Drobiowa szyneczka z szynkowara z suszonymi pomidorami
Krylowa Kuchnia
Składniki
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 6 połówek suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka soli peklowej
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do cevapcici
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 szkl wody
  • pieprz
Przepis

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i zmielić na drobnych oczkach maszynki do mielenia mięsa, jeżeli nie posiadasz maszynki, możesz rozdrobnić mięso w malakserze na gładką masę. Dodać resztę składników do mięsa i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać. Jeżeli chcemy uzyskać większą ilość galaretki naokoło wędliny, można wmieszać kilka łyżek zimnej wody. Włożyć do worka, a następnie do szynkowara. Odstawić do na noc do lodówki. Rano wstawić do garnka z wodą (woda ma sięgać 1 cm od brzegu szynkowara, aby woda nie nalała się do środka). Parzyć w 80 st. C przez 2 godziny. Ostudzić, wstawić znów na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć szynkę z szybkowara i worka. Podawać z ulubionym pieczywem.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

Drobiowa szyneczka z szynkowara z suszonymi pomidorami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d36zi4m

Podziel się opinią

3
Share
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m