Domowa szarlotka z cynamonem
Szarlotka to jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych ciast. Chyba każda pani domu ma swój przepis na to ciacho. Zobaczcie, jak szarlotkę przygotowuje Paulina. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i skropić cytryną. Następnie wraz z cukrem i cynamonem usmażyć w rondelku oraz wystudzić. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Pierwszą wyłożyć na dno i boki blaszki (24 cm na 24 cm) i podpiec w piekarniku przez około 10 min w 180 stopniach. Gdy spód będzie lekko podpieczony, wyłożyć jabłka, drugą cześć ciasta rozwałkować i delikatnie położyć na górę. Piec około 50 min. w 180 stopniach
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze