Domowa szarlotka z cynamonem
Szarlotka to jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych ciast. Chyba każda pani domu ma swój przepis na to ciacho. Zobaczcie, jak szarlotkę przygotowuje Paulina. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i skropić cytryną. Następnie wraz z cukrem i cynamonem usmażyć w rondelku oraz wystudzić. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Pierwszą wyłożyć na dno i boki blaszki (24 cm na 24 cm) i podpiec w piekarniku przez około 10 min w 180 stopniach. Gdy spód będzie lekko podpieczony, wyłożyć jabłka, drugą cześć ciasta rozwałkować i delikatnie położyć na górę. Piec około 50 min. w 180 stopniach
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl