Delikatne racuchy z serkiem wiejskim
Serek wiejski najczęściej jemy z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki lub świeżych owoców i miodu. Jednak możemy go również wykorzystać jako bazę do przygotowania pysznych śniadaniowych placuszków.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- Mąkę przesiać, a następnie połączyć z mlekiem i serkiem wiejskim. Dodać rozbełtane jajko i sól. Dokładnie wymieszać.
- Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu przez ok. 2 min. z każdej strony.
- Ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem. Można podawać świeżo usmażone z dżemem lub owocami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze