Trwa ładowanie...
d3huhn3
08-01-2021 10:37

Delikatne racuchy z serkiem wiejskim

Przepis

Serek wiejski najczęściej jemy z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki lub świeżych owoców i miodu. Jednak możemy go również wykorzystać jako bazę do przygotowania pysznych śniadaniowych placuszków.

d3huhn3
3.7
(119 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Przepis
  • Mąkę przesiać, a następnie połączyć z mlekiem i serkiem wiejskim. Dodać rozbełtane jajko i sól. Dokładnie wymieszać.
  • Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu przez ok. 2 min. z każdej strony.
  • Ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem. Można podawać świeżo usmażone z dżemem lub owocami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Delikatne racuchy z serkiem wiejskim
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

18
9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3huhn3
d3huhn3
d3huhn3
d3huhn3
Więcej tematów
d3huhn3