Trwa ładowanie...
d4fk4p8
27-07-2017 07:50

Czekoladowy tofurnik z kaszą jaglaną

Przepis

Kasza jaglana smakuje nie tylko w wytrawnych połączeniach, ale też na słodko. Świetnie sprawdzi się jako baza do ciasta - dietetycznego, bez zbędnego cukru. Przepis prosto ze strony "Szczęśliwi bez cukru".

d4fk4p8
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
www.szczesliwibezcukru.pl
Źródło: www.szczesliwibezcukru.pl
Składniki
  • 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
  • około 2/3 szklanki mleka sojowego/roślinnego/zwykłego,
  • 1 kostka tofu,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2/3 szklanki rodzynek namoczonych w przegotowanej wodzie,
  • kilka kropli aromatu migdałowego,
  • owoce lub orzechy do dekoracji.
Przepis

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę (mleko dodajemy powoli, aby masa nie była zbyt rzadka). Przekładamy do tortownicy lub innego naczynia i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy owocami lub orzechami.
Zobacz także: morelowa owsianka w kilka minut

Polecamy wideo: Monika Mrozowska i zdrowe słodycze bez cukru

Czekoladowy tofurnik z kaszą jaglaną
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fk4p8
d4fk4p8
d4fk4p8
d4fk4p8
Więcej tematów
d4fk4p8