Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Czekoladowy tofurnik z kaszą jaglaną - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.szczesliwibezcukru.pl
Podziel się

Kasza jaglana smakuje nie tylko w wytrawnych połączeniach, ale też na słodko. Świetnie sprawdzi się jako baza do ciasta - dietetycznego, bez zbędnego cukru. Przepis prosto ze strony "Szczęśliwi bez cukru".

Składniki
  • 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
  • około 2/3 szklanki mleka sojowego/roślinnego/zwykłego,
  • 1 kostka tofu,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2/3 szklanki rodzynek namoczonych w przegotowanej wodzie,
  • kilka kropli aromatu migdałowego,
  • owoce lub orzechy do dekoracji.
Przepis

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę (mleko dodajemy powoli, aby masa nie była zbyt rzadka). Przekładamy do tortownicy lub innego naczynia i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy owocami lub orzechami.
Zobacz także: morelowa owsianka w kilka minut

Polecamy wideo: Monika Mrozowska i zdrowe słodycze bez cukru

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw