Trwa ładowanie...
d3wrh4p
d3wrh4p

Czekoladowo-waniliowy piszinger z nutą porzeczki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1 opakowanie wafli tortowych
    • MASA CZEKOLADOWA:
    • 1/2 opakowania masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 żółtko
    • MASA WANILIOWA:
    • 1/2 opakowania masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 żółtko
    • MASA KWAŚNA:
    • 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Przepis

Zaczynamy od przygotowania pierwszej masy. Mikserem ucieramy masło z cukrem lub cukrem pudrem. Łączymy to z żółtkiem i kakao. Wszystko mieszamy.

Przygotowanie masy drugiej. Mikserem ucieramy masło z cukrem lub cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Wbijamy żółtko i wszystko dokładnie mieszamy.

Na pierwszym waflu rozsmarowujemy masę waniliową i przykrywamy go następnym waflem. Po dociśnięciu, smarujemy go powidłami lub kwaśnym dżemem. Na to kładziemy trzeci wafel i ten z kolej smarujemy masą czekoladową. Na samym końcu kładziemy jeszcze jeden wafel i wszystko dociskamy. Trzymamy je w lodówce przez 30 minut. Potem kroimy na małe kawałki i możemy podawać. Proponujemy serwować je schłodzone. Smacznego!

Przepis poleca Kraina Sosny

Podziel się opinią

Share
d3wrh4p
d3wrh4p

d3wrh4p
d3wrh4p
d3wrh4p