Trwa ładowanie...
30-12-2015 13:07

Cudowne właściwości orzechów. Zobacz, jakich nie kupować

Tłuszcze zawarte w orzechach obniżają poziom złego cholesterolu we krwi i chronią nas przed chorobami serca.

d4ln6u9
d4ln6u9

Orzechy to samo zdrowie. Większość ma witaminę E, która zabezpiecza nas przed starzeniem. Tłuszcze zawarte w orzechach obniżają poziom złego cholesterolu we krwi i chronią nas przed chorobami serca. Najlepiej jest spożywać je w postaci naturalnej, na surowo, gdyż w czasie pieczenia czy prażenia tracą cenne właściwości.

Warto wiedzieć, że orzechy, choć niezwykle zdrowe, mają sporo kalorii. By oprzeć się zjedzeniu całego opakowania, najlepiej wybierać orzechy w łupinie. Takie są również tańsze. A jakie orzechy wybierać? Na pewno nie jasne i równe, gdyż zawartość miąższu jest w nich znikoma. Najlepsze będą ciemne, pofałdowane i włochate.

Orzechy laskowe są idealne w walce ze zmarszczkami, migdały chronią układ moczowy i nerwowy, pistacje powinni jeść anemicy, gdyż są bogactwem witamin z grupy B i żelaza. A nerkowce zapobiegają skurczom łydek i łagodzą stres. Zaś brazylijskie śmiało mogą jeść alergicy.

d4ln6u9
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ln6u9
Więcej tematów