Cielęcina duszona z podgrzybkami
Cielęcina to chude i delikatne mięso. Nie powinniśmy jej zbyt mocno doprawiać. Wystarczy jedynie sól i pieprz. Będzie się dobrze komponowała z grzybami i cebulą.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso umyć pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski.
- W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę smażyć, dodać grzyby i po chwili podlać śmietaną.
- Dusić razem, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić i podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl