Trwa ładowanie...
d2nzu3o
d2nzu3o

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis

Ciasto ucierane to jeden z podstawowych przepisów, które powinna znac każda pani domu. Doskonale sprawdzi się jako spód do makowca luub sernika.

3.8
(13 głosów)
Oceń:
d2nzu3o
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik
123
Składniki
  • cukier 1 szkl.
  • mąka ziemniaczana 1 szkl.
  • mąka pszenna 1 szkl.
  • jajka 5 całe
  • margaryna 1 kostka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 op.
Przepis

Margarynę, żółtka, cukier utrzeć, dodać proszek, mąkę i na końcu pianę. Piec z masą makową lub serową na blaszce wyłożonej folią aluminiową.

Piec 25 minut w temp 180 C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

d2nzu3o
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o