Trwa ładowanie...
d2f548n
Ciasto Szachownica zachwyca od pierwszego kęsa. Skusi się nawet wybredna teściowa
ciasto
Daria Rudny-Dul
Dzisiaj, 25 kwietnia 2025, 11:25

Ciasto Szachownica zachwyca od pierwszego kęsa. Skusi się nawet wybredna teściowa

Ciemny, mieciutki biszkopt i krem na bazie budyniu to doskonałe połączenie smaków, ale też wizualna uczta dla oka. Ciasto bazowe piecz w blaszce 28x18 cm, w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza przez około 35 minut. Następnie zgodnie z naszą instrukcją krok po kroku złóż wypiek w kulinarne arcydzieło. Dla najlepszego efektu przed podaniem schłódź ciasto w lodówce przez całą noc.
d2f548n
d2f548n
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj