Ciasta bez pieczenia. 5 przepisów na łatwe ciacho do kawy

Czasochłonne serniki i wymagające ciasta drożdżowe czy biszkopty zostawmy na inne okazje. Przyszła pora na szybkie, łatwe, a przy tym niebanalne i niesamowicie pyszne ciasta bez pieczenia. Poradzi sobie z nimi każdy – doświadczony amator słodkości i początkujący fan deserów. Oto nasze sprawdzone przepisy.

Ciasto bez pieczenia Ciasto bez pieczenia to idealny wybór na szybki deser
Źródło zdjęć: © 123RF
Karolina Rozmus

Ciasto raffaello z likierem bez pieczenia

Kto nie zna słodkiego, kokosowego deseru z wiórkami – chrupiące kulki wypełnione kremem, w którym zanurzony jest migdał. Na szczęście ten deser można szybko odtworzyć w domu – bez pieczenia, bez turlania małych kulek i bez ograniczeń. Ciasto jest podzielne i rozkosznie bliskie rajskiego oryginału. Nie tylko dla fanów kokosa!

Bananowy torcik bez pieczenia

Choć jest to tort i uświetni spotkanie w gronie znajomych, a nawet imprezy takie jak urodziny, to nie wymaga pieczenia skomplikowanych blatów biszkoptowych. Łączy w sobie aksamitny smak bananów z rumem, wanilią i czekoladą. To wyrafinowane połączenie daje imponujący efekt, a przy tym – każdy poradzi sobie z wykonaniem tego niebiańskiego deseru bez pieczenia.

Ciasto kinder bueno bez pieczenia

Dla fanów znanych batoników i nie tylko. Połączenie kremu czekoladowego z orzechami laskowymi i serem mascarpone naprawdę uwodzi smakiem. W dodatku trudno uwierzyć, że to ciasto nie wymaga pieczenia – prezentuje się bardzo okazale i nie sposób mu się oprzeć. Jedno jest pewne: nie tylko dzieci pokochają smak kinder bueno.

Ciasto z trzech składników bez pieczenia

3 składniki – niemożliwe? A jednak – to ciasto ucieszy wszystkich łasuchów, a już na pewno tych, którzy kochają serniki. Wystarczą herbatniki, twaróg i galaretki. Odrobina cierpliwości w oczekiwaniu, aż galaretka stężeje i gotowe. Do tego pysznego serniczka na zimno można wykorzystać owoce sezonowe, z puszki lub mrożone, dlatego ciasto smakuje o każdej porze roku!

Ciasto krówka bez pieczenia

Bardzo słodkie ciasto o klasycznym połączeniu smaków – karmelu i bananów. Zaspokoi nawet największych amatorów wyjątkowo słodkich ciast. Chyba nie ma nikogo, kto oparłby się kawałeczkowi ciasta z kajmakiem i orzechami – ulegną mu nawet ci, którzy gustują w bardziej wytrawnych smakach.

Ciasto salami czekoladowe z orzechami. Bez pieczenia

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości