Ciasto krówka bez pieczenia. Ten przepis podbił cały Internet!
Kremowe ciacho bez pieczenia z masa krówkową i bananami. Jest tak pyszne, że nie można mu się oprzeć. Zapewniamy, że na stałe zagości w waszych domach. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji.
- Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.
- Na dnie tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.
- Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl