Ciasto krówka bez pieczenia. Ten przepis podbił cały Internet!

Kremowe ciacho bez pieczenia z masa krówkową i bananami. Jest tak pyszne, że nie można mu się oprzeć. Zapewniamy, że na stałe zagości w waszych domach. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl

Ciasto krówka. Ten przepis podbił cały Internet!Ciasto krówka. Ten przepis podbił cały Internet!
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 3 ½ szk. mleka
  • 2 opakowania budyniu waniliowego 40 g
  • 6 łyżek cukru
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 kostka margaryny
  • 200 g herbatników
  • 400 g masy korówkowej
  • 660 ml śmietany 30 proc.
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3 banany
  • orzechy włoskie do posypania

Przepis

  • Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji.
  • Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.
  • Na dnie tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.
  • Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany