Chrupiące szparagi z boczkiem. Możesz zrobić na patelni lub grillu
Chrupiące zielone szparagi zawinięte w plastry boczku to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i danie główne. Szparagi można przygotować na patelni, grillu lub w piekarniku.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szparagi umyj, odłam twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
- Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
- Smaż na patelni lub grilluj, aż boczek się przyrumieni.
- Usmażone szparagi ułóż na talerzu i dodaj pesto. Natychmiast podawaj.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl