Trwa ładowanie...
d3lx5i9

Chrupiące szparagi z boczkiem. Możesz zrobić na patelni lub grillu

Przepis

Chrupiące zielone szparagi zawinięte w plastry boczku to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i danie główne. Szparagi można przygotować na patelni, grillu lub w piekarniku.

4.1
(14 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Chrupiące szparagi z boczkiem
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 10 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 łyżki zielonego pesto
Przepis
  • Szparagi umyj, odłam twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
  • Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  • Smaż na patelni lub grilluj, aż boczek się przyrumieni.
  • Usmażone szparagi ułóż na talerzu i dodaj pesto. Natychmiast podawaj.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chrupiące szparagi z boczkiem. Możesz zrobić na patelni lub grillu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3lx5i9

Podziel się opinią

1
Share
d3lx5i9
d3lx5i9
d3lx5i9
d3lx5i9
Więcej tematów
d3lx5i9