Chrupiące szparagi z boczkiem. Możesz zrobić na patelni lub grillu
Chrupiące zielone szparagi zawinięte w plastry boczku to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i danie główne. Szparagi można przygotować na patelni, grillu lub w piekarniku.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Szparagi umyj, odłam twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
- Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
- Smaż na patelni lub grilluj, aż boczek się przyrumieni.
- Usmażone szparagi ułóż na talerzu i dodaj pesto. Natychmiast podawaj.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze