CHIPSY Z TORTILLI KUKURYDZIANEJ Z GUACAMOLE I SEROWĄ SALSĄ
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 1 małe opakowanie chipsów z tortilli
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mały pomidor
- 1 obrana mała czerwona cebula
- 1 cytryna
- 1/2 szklanki śmietanki 30%
- 50 g serka topionego paprykowego
- świeża natka pietruszki
- sól sodowo-potasowa
- pieprz
Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę. Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado. Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem. Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach.
Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze