Trwa ładowanie...
d31z1kp
06-05-2016 11:19

CHIPSY Z TORTILLI KUKURYDZIANEJ Z GUACAMOLE I SEROWĄ SALSĄ

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d31z1kp
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Składniki
  • 1 małe opakowanie chipsów z tortilli
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mały pomidor
  • 1 obrana mała czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%
  • 50 g serka topionego paprykowego
  • świeża natka pietruszki
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
Przepis

Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę. Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado. Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem. Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach.

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

CHIPSY Z TORTILLI KUKURYDZIANEJ Z GUACAMOLE I SEROWĄ SALSĄ
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d31z1kp
d31z1kp
d31z1kp
d31z1kp
Więcej tematów
d31z1kp