Chili con carne w wersji fit
Chili con carne łączy w sobie meksykańskie i teksańskie smaki. Mielone mięso, warzywa i moc pikantnych przypraw tworzą naprawdę pyszną mieszankę. W Stanach Zjednoczonych chili jest tak popularne jak u nas bigos czy fasolka po bretońsku. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Na patelni wlej odrobinę oleju lub oliwy i podsmaż mięso, dopraw solą pieprzem, chilli i paprykami. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w niewielkie paski paprykę i wymieszaj. Smaż 5 min. Wlej passatę, dodaj ząbki czosnku oraz odsączoną fasolę. Wymieszaj i duś ok. 10 min. Chilli podawaj posypane natką pietruszki.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze