Chili con carne w wersji fit
Chili con carne łączy w sobie meksykańskie i teksańskie smaki. Mielone mięso, warzywa i moc pikantnych przypraw tworzą naprawdę pyszną mieszankę. W Stanach Zjednoczonych chili jest tak popularne jak u nas bigos czy fasolka po bretońsku. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia meksykańska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Na patelni wlej odrobinę oleju lub oliwy i podsmaż mięso, dopraw solą pieprzem, chilli i paprykami. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w niewielkie paski paprykę i wymieszaj. Smaż 5 min. Wlej passatę, dodaj ząbki czosnku oraz odsączoną fasolę. Wymieszaj i duś ok. 10 min. Chilli podawaj posypane natką pietruszki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl