Trwa ładowanie...
de9jpqx
de9jpqx

Chili con carne w wersji fit

Przepis

Chili con carne łączy w sobie meksykańskie i teksańskie smaki. Mielone mięso, warzywa i moc pikantnych przypraw tworzą naprawdę pyszną mieszankę. W Stanach Zjednoczonych chili jest tak popularne jak u nas bigos czy fasolka po bretońsku. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

4.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Chili con carne w wersji fit
Kwelka gotuje
Składniki
  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 3 kolorowe papryki
  • 600 ml passaty pomidorowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 6 ząbków czarnego czosnku
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i wędzona
  • chilli
  • natka pietruszki
Przepis

Na patelni wlej odrobinę oleju lub oliwy i podsmaż mięso, dopraw solą pieprzem, chilli i paprykami. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w niewielkie paski paprykę i wymieszaj. Smaż 5 min. Wlej passatę, dodaj ząbki czosnku oraz odsączoną fasolę. Wymieszaj i duś ok. 10 min. Chilli podawaj posypane natką pietruszki.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Chili con carne w wersji fit
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1
Share
de9jpqx
de9jpqx
de9jpqx
de9jpqx
Więcej tematów
de9jpqx