Trwa ładowanie...
dwhk214
dwhk214

Brzoskwinie pieczone z miodem i tymiankiem

Przepis

Sezon na brzoskwinie w pełni, dlatego warto je jeść pod każdą postacią. W ramach naszego cotygodniowego cyklu "Szybkie gotowanie" mamy dla was przepis na brzoskwinie pieczone w miodzie i tymianku. Wykorzystajcie go już dziś — rodzina będzie zachwycona.

3.5
(2 głosy)
Oceń:
dwhk214
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Brzoskwinie pieczone z miodem i tymiankiem
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 5-6 brzoskwiń,
  • 3 łyżki miodu,
  • kilka gałązek tymianku.
Przepis

Zacznij od nastawienia piekarnika na 180 stopni. Następnie umyj, przekrój na pół każdą brzoskwinię i usuń z ich wnętrza pestki. Owoce ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, polej je miodem i posyp listkami świeżego tymianku. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut. Jeśli zauważysz, że brzoskwinie ładnie przypiekły się przed czasem, przykryj je folią aluminiową.
Tak przygotowane letnie owoce najlepiej smakują z gałką lodów manilowych.

Zobacz także wideo: Lecznicze właściwości miodu

Brzoskwinie pieczone z miodem i tymiankiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
dwhk214
dwhk214
dwhk214
dwhk214
dwhk214
dwhk214