ycipk-45623x
ycipk-45623x

Brzoskwinie pieczone z miodem i tymiankiem

Przepis

Sezon na brzoskwinie w pełni, dlatego warto je jeść pod każdą postacią. W ramach naszego cotygodniowego cyklu "Szybkie gotowanie" mamy dla was przepis na brzoskwinie pieczone w miodzie i tymianku. Wykorzystajcie go już dziś — rodzina będzie zachwycona.

Trwa ładowanie...
ycipk-45623x
Brzoskwinie pieczone z miodem i tymiankiem 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Podziel się
Składniki
  • 5-6 brzoskwiń,
  • 3 łyżki miodu,
  • kilka gałązek tymianku.
Przepis

Zacznij od nastawienia piekarnika na 180 stopni. Następnie umyj, przekrój na pół każdą brzoskwinię i usuń z ich wnętrza pestki. Owoce ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, polej je miodem i posyp listkami świeżego tymianku. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut. Jeśli zauważysz, że brzoskwinie ładnie przypiekły się przed czasem, przykryj je folią aluminiową.
Tak przygotowane letnie owoce najlepiej smakują z gałką lodów manilowych.

Zobacz także wideo: Lecznicze właściwości miodu

ycipk-45623x
ycipk-45623x
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-45623x
ycipk-45623x