Bruschetta z pieczoną dynią, papryką, pesto i serem
Bruschetta to nic innego, jak grzanka posmarowana czosnkiem i oliwą z oliwek przykryta sałatką z pomidora i bazylii. Świetnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka na wszelkiego rodzaju spotkaniach z rodziną czy przyjaciółmi. Nie tylko doskonale smakuje, ale również bardzo ładnie prezentuje się na stole.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Zmiksować obrane ząbki czosnku z posiekaną bazylią. Dodać orzeszki, oliwę z oliwek i sól morską do smaku.
- Pomidory umyć i drobno posiekać. Pokroić dynię na mniejsze cząstki. Bagietki pokroić na skos, a następnie podsmażyć na masełku. Ser mozzarella pokroić w kosteczkę.
- Wszystkie składniki ułożyć na gorącym pieczywie. Doprawić solą do smaku.
- Opcjonalnie podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl