Bruschetta z pieczoną dynią, papryką, pesto i serem
Bruschetta to nic innego, jak grzanka posmarowana czosnkiem i oliwą z oliwek przykryta sałatką z pomidora i bazylii. Świetnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka na wszelkiego rodzaju spotkaniach z rodziną czy przyjaciółmi. Nie tylko doskonale smakuje, ale również bardzo ładnie prezentuje się na stole.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Zmiksować obrane ząbki czosnku z posiekaną bazylią. Dodać orzeszki, oliwę z oliwek i sól morską do smaku.
- Pomidory umyć i drobno posiekać. Pokroić dynię na mniejsze cząstki. Bagietki pokroić na skos, a następnie podsmażyć na masełku. Ser mozzarella pokroić w kosteczkę.
- Wszystkie składniki ułożyć na gorącym pieczywie. Doprawić solą do smaku.
- Opcjonalnie podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze