Trwa ładowanie...
d2sg7b7
02-09-2022 09:54

Bruschetta z pieczoną dynią, papryką, pesto i serem

Przepis

Bruschetta to nic innego, jak grzanka posmarowana czosnkiem i oliwą z oliwek przykryta sałatką z pomidora i bazylii. Świetnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka na wszelkiego rodzaju spotkaniach z rodziną czy przyjaciółmi. Nie tylko doskonale smakuje, ale również bardzo ładnie prezentuje się na stole.

d2sg7b7
4.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 2 bagietki
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki orzeszków piniowych
  • 4 średnie pomidory
  • szklanka grillowanej dyni
  • 1 kulka sera mozzarella lub feta
  • 1 łyżka masła
Przepis
  • Zmiksować obrane ząbki czosnku z posiekaną bazylią. Dodać orzeszki, oliwę z oliwek i sól morską do smaku.
  • Pomidory umyć i drobno posiekać. Pokroić dynię na mniejsze cząstki. Bagietki pokroić na skos, a następnie podsmażyć na masełku. Ser mozzarella pokroić w kosteczkę.
  • Wszystkie składniki ułożyć na gorącym pieczywie. Doprawić solą do smaku.
  • Opcjonalnie podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Bruschetta z pieczoną dynią, papryką, pesto i serem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2sg7b7
d2sg7b7
d2sg7b7
d2sg7b7
Więcej tematów
d2sg7b7