Trwa ładowanie...
d4ifso4
09-09-2017 13:29

Brownie z burakami. Pyszne ciasto na słodki podwieczorek

Przepis

Ciasta z warzywami stały się bardzo modne. Nie są trudne w przygotowaniu, a dzięki startym lub zblendowanym warzywom są o wiele bardziej wartościowe. Na podwieczorek polecamy buraczane brownie. W ogóle nie czuć w nim buraków. Jednak dzięki temu warzywnemu dodatkowi ciasto jest wilgotne i wręcz rozpływa się w ustach. Wierzch można polać roztopioną czekoladą albo lukrem i posypać orzechami.

d4ifso4
4.0
(14 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 1 szklanka startego buraka,
  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 3 łyżki kakao,
  • 150 g masła,
  • 3/4 szklanki brązowego cukru,
  • 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • 3 jajka.
Przepis

W rondelku o grubym dnie roztop masło. Dodaj kakao i połamaną na kawałki czekoladę. Wsyp cukier. Wymieszaj. Zdejmij z ognia. Do masy czekoladowej wbij jajka, cały czas mieszając. Dodaj mąkę i buraki. Ciasto wylej do wyłożonej papierem blaszki o wymiarach 25 x 30cm i piecz przez ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Zobacz także: Przepis na krem czekoladowy

Brownie z burakami. Pyszne ciasto na słodki podwieczorek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

29
6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
Więcej tematów
d4ifso4