Boeuf strogonoff. Co to jest i jak go przygotować?
Boeuf Strogonow, czyli gulasz wołowy z cebulą, pieczarkami, przecierem pomidorowym i kiszonymi ogórkami, to pyszne danie wywodzące się z kuchni rosyjskiej. Jak je przygotować?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
1. W niewielkiej ilości oleju podsmażyć pokrojoną w księżyce cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę zasmażać.
następnie dodać pokrojonego w małe paseczki ogórka.
2. W trakcie smażenia rozprowadzić koncentrat i dodać przyprawy. Podlać lekko wodą.
3. Odfiletowaną i pokrojoną w wąskie paseczki polędwicę, oprószyć mąką i smażyć przez 30 min. w małej ilości oleju.
4. Usmażone mięso wymieszać z sosem i w miarę potrzeby dodać trochę wody. Pod koniec gotowania dodać śmietanę.
5. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać z chlebem lub ryżem.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze