Bajeczne ciacho bez pieczenia. Jest niesamowite, łatwe i pyszne
Macie ochotę na coś słodkiego? Polecamy mocno czekoladowe i niesamowicie kremowe ciasto bez pieczenia. Jest nie tylko przepyszne, ale także banalnie proste w przygotowaniu. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Ciasta
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki na spód:
- 180 g herbatników
 - ½ kostki masła
 
Składniki na ciemną masę:
- 500 ml śmietany 30 proc.
 - 400 g serka homogenizowanego
 - 4 łyżki nutelli
 - 140 g ciastek jeżyków
 
Składniki na jasną masę:
- 2 śnieżki do mleka
 - 2 szk. mleka
 - 1 łyżka żelatyny
 
*Składniki na polewę: *
- 100 g czekolady mlecznej
 - ¾ szk. śmietany 30 proc.
 - 5 dag ciasteczek w czekoladzie
 
Przepis
- Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy dno tortownicy.
 - Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną nutellę.
 - Ciastka jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.
 - Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.
 - Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną.
 - Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl