Trwa ładowanie...
dnn3d7w
dnn3d7w

Aromatyczny bigos z cukinii. Przepis blogerki

Przepis

Nietypowy bigos, bo zamiast kapusty, dodajemy cukinię. Pyszny pomysł na letni obiad z dodatkiem kiełbasy i pomidorów. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Aromatyczny bigos z cukinii. Przepis blogerki
zGotowana Paula
Składniki
  • 2-3 cukinie - starte na dużych oczkach
  • 1 cebula - pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku - przecisnąć przez praskę
  • 2 pomidory - sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę
  • 1 duża marchewka - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • po pół czerwonej i żółtej papryki - pokrojone w szerokie paski
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 pętka kiełbasy - pokroić w kostkę
  • sól, pieprz i cukier do smaku
Przepis
  • Podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać kiełbasę i sparzone pomidory.
  • Następnie dodać marchewkę - smażyć przez chwilę. Później dodać paprykę, pomidory w puszce i dolać wody. Dusić całość do miękkości warzyw.
  • Gdy papryka będzie miękka, wyjąć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i wrzucić z powrotem.
  • Na końcu dodać cukinię i gotować do miękkości. Doprawić do smaku.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Aromatyczny bigos z cukinii. Przepis blogerki
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
5
Share
dnn3d7w
dnn3d7w
dnn3d7w
dnn3d7w
Więcej tematów
dnn3d7w