Aromatyczne ziemniaki z grilla
Grillowane ziemniaki mogą być rewelacyjnym dodatkiem do innych potraw, zwłaszcza mięsnych albo samodzielnym daniem, serwowanym np. z dipem jogurtowym lub pesto. Takie ziemniaczki na pewno urozmaicą każde grillowe menu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 kg ziemniaków
- 20 dkg wędzonego boczku
- 1 papryka
- 1 łyżeczka oleju
- koperek
- sól, pieprz
- Paprykę oczyścić, pokroić w pierścienie. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.
- W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojony w kosteczkę boczek, zrumienić, dodać ziemniaki, smażyć 5 minut mieszając.
- Tak przygotowane ziemniaki podzielić na porcje, ułożyć na folii, obsypać posiekanym koperkiem, dodać paprykę, folię zawinąć.
- Piec na dobrze nagrzanym grillu około 20 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze