Amerykańskie pancakes. Puszyste placuszki, które można jeść na okrągło!
Przepis
Pozornie podobne do naszych racuchów, choć w smaku bardziej przypominają naleśniki. Kultowe placki rodem z USA, które jada się tam na śniadanie, obowiązkowo z syropem klonowym. Pyszne, puszyste, świetnie smakują właściwie z każdym słodkim dodatkiem. Kocha je każde dziecko, a i niejeden dorosły nie będzie umiał im się oprzeć.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Jajka ubić delikatnie z cukrem za pomocą rózgi.
- Dodać mleko i masło, a następnie przesiać mąkę i proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.
- Wymieszać wszystko do połączenia składników i odstawić na 10 minut.
- Rozgrzać patelnię z nieprzywierającą powłoką i posmarować ją klarowanym masłem lub olejem.
- Wykładać małe porcje ciasta, tworząc niewielkie placuszki.
- Smażyć na złoto z obu stron i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.
- Do pancakes świetnie pasuje syrop klonowy, ale także miód oraz świeże owoce.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Amerykańskie pancakes. Puszyste placuszki, które można jeść na okrągło!
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.