Amerykańskie donuty na dobre wracają do Polski

Już 28 stycznia w centrum Warszawy wielkie otwarcie kawiarni Dunkin’ Donuts przy ul. Świętokrzyskiej 16.

Amerykańskie donuty na dobre wracają do Polski
Źródło zdjęć: © materiały prasowe

Dunkin’ Donuts to już prawie 70-letnia tradycja. W 1950 roku William Rosenberg, założyciel pierwszej cukierni, stworzył bogatą ofertę donutów dla mieszkańców Massachusetts. Szybko odkrył, że większość jego klientów uwielbia maczać (ang. dunk) okrągły przysmak w kawie i zainspirowany tym faktem włączył do swojej oferty najlepszą jakościowo kawę. Zestawienie słodkiego przysmaku z aromatycznym napojem spotkało się z bardzo dobrym przyjęciem ze strony klientów i wyniosło jego biznes na zupełnie nowy poziom.

Dziś Dunkin’ Donuts to ponad 11 500 lokali, które każdego dnia obsługują ponad 3 miliony osób na całym świecie. Sprzedaż kawy w lokalach przekracza zawrotną liczbę miliarda kubków rocznie. W każdym punkcie od Azji, przez Europę, aż po Amerykę Łacińską, fani marki mogą liczyć na świeże wypieki, słodycze oraz aromatyczną kawę.

Franczyzobiorcą Dunkin’ Donuts w Polsce jest Varsovia Food Company. Obecnie trwają prace nad otwarciem kilku kawiarni - mających rozpocząć działalność na terenie Warszawy w ciągu najbliższych miesięcy. W ciągu 7 kolejnych lat sieć ma objąć już 44 lokale w całym kraju.

- Chcemy, aby kawiarnie Dunkin’ Donuts stały się miejscem idealnym na poranną kawę, popołudniową przekąskę czy też coś słodkiego wieczorem. To nasz priorytet i wierzymy, że uda nam się go szybko osiągnąć - mówi Michael Motz, prezes spółki Varsovia Food Company.

Obraz
© (fot. materiały prasowe)

Flagowy lokal Dunkin’ Donuts w Polsce otwiera się już 28 stycznia. Właściciele liczą, że lokalizacja i nowocześnie urządzona, ponad stumetrowa powierzchnia kawiarni, będą doskonałym uzupełnieniem słodkiej oferty marki. Na uczestników otwarcia czekają liczne atrakcje, w tym DJ oraz vouchery dla pierwszych 100 osób - 50 kuponów na 312 darmowych donutów każdy oraz 50 voucherów uprawniających do odebrania 52 darmowych kaw w ciągu roku.

Więcej informacji na: www.dunkindonutspoland.com

Obraz
© (fot. materiały prasowe)
Źródło artykułu: Informacja prasowa

Wybrane dla Ciebie

Nie możesz się doczekać swoich pomidorów na kanapce? Tak przyspieszysz ich dojrzewanie
Nie możesz się doczekać swoich pomidorów na kanapce? Tak przyspieszysz ich dojrzewanie
Pij ten naturalny eliksir codziennie. Będziesz mieć wyborny nastrój i promienną skórę
Pij ten naturalny eliksir codziennie. Będziesz mieć wyborny nastrój i promienną skórę
Wiele osób ignoruje ten sygnał. Ekspertka wyjaśnia, co oznacza senność po jedzeniu
Wiele osób ignoruje ten sygnał. Ekspertka wyjaśnia, co oznacza senność po jedzeniu
Szukaj na straganach. Są tanie i wymiatają złogi z jelit jak szczotka
Szukaj na straganach. Są tanie i wymiatają złogi z jelit jak szczotka
Czy warto jeść kurki? Słowa dietetyków dają do myślenia
Czy warto jeść kurki? Słowa dietetyków dają do myślenia
Jesz odgrzewany makaron? Naukowcy sprawdzili, jak wpływa na organizm
Jesz odgrzewany makaron? Naukowcy sprawdzili, jak wpływa na organizm
Tylko w tych godzinach podlewam ogórki. Dzięki temu nie pali ich słońce ani nie rozwija się zaraza
Tylko w tych godzinach podlewam ogórki. Dzięki temu nie pali ich słońce ani nie rozwija się zaraza
Wsyp 1 łyżeczkę do kawy i pij każdego ranka. Stawy nie będą strzelać, a na jelita zadziała jak balsam
Wsyp 1 łyżeczkę do kawy i pij każdego ranka. Stawy nie będą strzelać, a na jelita zadziała jak balsam
Te osoby powinny jeść nektarynki. Pomogą uporać się z uciążliwymi dolegliwościami i zrzucić kilogramy
Te osoby powinny jeść nektarynki. Pomogą uporać się z uciążliwymi dolegliwościami i zrzucić kilogramy
Oto jak kawa z mlekiem działa na organizm. Wyniki najnowszych badań są zaskakujące
Oto jak kawa z mlekiem działa na organizm. Wyniki najnowszych badań są zaskakujące
Wlej 1 łyżkę do szklanki z wodą i pij codziennie. Pomoże spalić tłuszcz i obniżyć cholesterol
Wlej 1 łyżkę do szklanki z wodą i pij codziennie. Pomoże spalić tłuszcz i obniżyć cholesterol
Przez ten dodatek do ciasta pierogi wychodzą twarde. To błąd, który wiele osób wciąż popełnia
Przez ten dodatek do ciasta pierogi wychodzą twarde. To błąd, który wiele osób wciąż popełnia