8 pomysłów na szybką i smaczną kolację
Sałatka z komosą ryżową
Na gorąco, prosto i lekko. Wypróbuj już dziś.
Ostatni posiłek dnia powinien być lekkostrawny, zdrowy i oczywiście smaczny. Przedstawiamy osiem kulinarnych propozycji, z których warto skorzystać już dziś wieczorem.
*Składniki: *pół szklanki komosy ryżowej, szklanka wody, garść pomidorków koktajlowych, pół puszki kukurydzy, awokado, sól, pieprz, sok z cytryny, łyżka posiekanej natki pietruszki
*Wykonanie: *komosę umieścić na sitku, przepłukać zimną wodą. W garnku doprowadzić do wrzenia szklankę wody. Wsypać komosę i gotować na minimalnym ogniu (pod przykryciem) przez ok. 15 minut. Po ugotowaniu zostawić komosę na ok. 5 minut, po czym przemieszać ją widelcem. Przełożyć do salaterki. Dodać umyte, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, odsączoną kukurydzę i pokrojony w kostkę miąższ z awokado. Wymieszać. Doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny, posypać natką.