5 wariacji popcornowych. Tego nie dostaniesz w kinie

Obraz
Źródło zdjęć: © 123RF
Dominika Czerniszewska

/ 5Ciemna czekolada i sól morska

Obraz
© 123RF

Popcorn nie jest już tylko serwowany w kinie. Można go jeść jako przekąskę przy lampce wina, upiec z nim ciasto lub zrobić z niego czekoladowe kulki. Proponujemy wam 5 wariacji na domowy popcorn. Tak przygotowany popcorn zaserwuj na imprezie. Będzie prawdziwym hitem.

Słodka i wyrafinowana przekąska, która naprawdę uzależnia. Po prostu upraż popcorn w oliwie z oliwek. Następnie stop czekoladę i wymieszaj z oliwą. Dopraw solą morską. To oryginalne połączenie, w którym szakochasz się od pierwszego ziarna.

/ 5Popcorn curry

Obraz
© 123RF

W tej wersji popcornu zakochają się entuzjaści przypraw oraz pikantnego jedzenia. Zrób popcorn w oleju i maśle. Gdy popcorn jest już ciepły, wrczuć curry w proszku i przypraw solą. Jeśli znudzi ci się zwykły słony lub słodki popcorn, to jest to doskonała propozycja.

/ 5Koper i chilli

Obraz
© 123RF

Ta aromatyczna, pikantna mieszanka ma subtelny aromat i rozgrzewa żołądki. Połącz olej z chilli i wrzuć ziarna popcornu. Kiedy będzie już gotowy posyp posiekanym koprem i dopraw solą. Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj kilka dodatkowych płatków chilli.

/ 5Matcha popcorn

Obraz
© 123RF

Nietypowa receptura. Popcorn z zieloną herbatą. Smażymy pestki w bezsmakowym oleju, takim jak olej słonecznikowy. Następnie należy wymieszać proszek matcha i cukier puder. Popcorn dokładnie wymieszać z przygotowaną posypką.

/ 5Bananowy popcorn

Obraz
© 123RF

Popcorn zrób w mieszance oleju i masła. Po czym zmiażdż chipsy bananowe i przygotuj karmel. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj z gotowymi precelkami. Twoi goście pokochają tę słodko-słoną przekąskę.

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji