Ciemna czekolada i sól morska
Popcorn nie jest już tylko serwowany w kinie. Można go jeść jako przekąskę przy lampce wina, upiec z nim ciasto lub zrobić z niego czekoladowe kulki. Proponujemy wam 5 wariacji na domowy popcorn. Tak przygotowany popcorn zaserwuj na imprezie. Będzie prawdziwym hitem.
Słodka i wyrafinowana przekąska, która naprawdę uzależnia. Po prostu upraż popcorn w oliwie z oliwek. Następnie stop czekoladę i wymieszaj z oliwą. Dopraw solą morską. To oryginalne połączenie, w którym szakochasz się od pierwszego ziarna.
Popcorn curry
W tej wersji popcornu zakochają się entuzjaści przypraw oraz pikantnego jedzenia. Zrób popcorn w oleju i maśle. Gdy popcorn jest już ciepły, wrczuć curry w proszku i przypraw solą. Jeśli znudzi ci się zwykły słony lub słodki popcorn, to jest to doskonała propozycja.
Koper i chilli
Ta aromatyczna, pikantna mieszanka ma subtelny aromat i rozgrzewa żołądki. Połącz olej z chilli i wrzuć ziarna popcornu. Kiedy będzie już gotowy posyp posiekanym koprem i dopraw solą. Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj kilka dodatkowych płatków chilli.
Matcha popcorn
Nietypowa receptura. Popcorn z zieloną herbatą. Smażymy pestki w bezsmakowym oleju, takim jak olej słonecznikowy. Następnie należy wymieszać proszek matcha i cukier puder. Popcorn dokładnie wymieszać z przygotowaną posypką.
Bananowy popcorn
Popcorn zrób w mieszance oleju i masła. Po czym zmiażdż chipsy bananowe i przygotuj karmel. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj z gotowymi precelkami. Twoi goście pokochają tę słodko-słoną przekąskę.