Trwa ładowanie...
dxtlvjh
05-05-2011 14:33

Zupa z Brokułów

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dxtlvjh
Składniki
    • 1,5 1 wywaru z włoszczyzny
    • 30 dag mrożonych brokułów
    • mały seler
    • 2 żółtka
    • pół szklanki śmietany 18%
    • łyżka przyprawy do zup
    • 2 łyżki startego żółtego sera (najlepiej parmezanu)
Przepis

Umyte brokuły oraz drobno pokro­jony seler włożyć do garnka z wywarem i zagotować. Po 20 min wyjąć warzywa, przetrzeć przez sitko, przelewając wywarem, lub zmiksować i dodać do wywaru. Zagotować zupę, zdjąć z ognia i po chwili, gdy przestanie wrzeć podprawić żółtkami rozmąconymi ze śmietaną i żółtym serem, starannie wymieszać. Zupa najlepiej smakuje z małymi grzankami z bułki lub z groszkiem ptysiowym.

Przepis dodał użytkownik agga129

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxtlvjh
dxtlvjh
dxtlvjh
Więcej tematów
dxtlvjh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj