Trwa ładowanie...
d2cnfso
23-11-2014 21:58

Zupa krem z pietruszki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2cnfso
Składniki
  • 1 marchewka
  • 3 spore korzenie pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 średnia cebula
  • 1,5 litra bulionu
  • kawałek masła
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżki szczypiorku,
  • 2 łyżki koperku,
  • sól, pieprz, tymianek,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego
Przepis

Warzywa obrać, umyć i pokroić w plasterki. Następnie podsmażyć je na maśle w dużym garnku.

Dodać bulion, dorzucić liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.

Następnie całość zmiksować blenderem. Postawić na małym ogniu, dodać śmietanę i posypać koperkiem oraz szczypiorkiem.

Zupę serwować z grzankami, bagietką lub razowym pieczywem.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2cnfso
d2cnfso
d2cnfso
Więcej tematów
d2cnfso

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj