zupa gulaszowa
- 400 g wołowiny bez kości
- 2-3 marchwie
- 1 cebula plaster selera
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1 papryka
- 2 łyżeczki mielonej papryki
- 2 pomidory
- 50 g tłuszczu
- 750 g ziemniaków
Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, roztarty ząbek czosnku i opłukane, pokrojone w kostkę mięso. Dusić pod przykryciem tak długo, aż sok z mięsa prawie się wygotuje: Wtedy dodać kminek, pokrojone w kostkę marchew i seler, pokrojoną w plasterki paprykę i pomidory, sól i zalać wszystko taką ilością wody, aby zawartość garnka była przykryta. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze raz dolać wody. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso i ziemniaki będą zupełnie miękkie
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze