Węgierska zupa gulaszowa

Obraz

Składniki

  • 700 g mięsa wieprzowego lub wołowego pokrojonego w kostkę
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 3 czerwone papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duża marchew
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przepis

W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy smalec. Podsmażamy na nim pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie mięso. Wsypujemy ostrą i słodką paprykę w proszku, pomidory z puszki i jeszcze chwilę smażymy. Dolewamy bulion, dodajemy pokrojoną drobno paprykę i marchew. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jeszcze pół godziny.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości