Trwa ładowanie...
dr26c8u
25-06-2008 20:10

Tajskie krokiety

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dr26c8u
Składniki
  • 20 płatków mrożonego ciasta won ton
  • olej do smazenia
  • Nadzienie
  • 3 dag makaronu vermicelli<moze być ryzowy>
  • łyzka oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 3 cebulki dymki
  • 20 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 lodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • świeza kolendra
  • 5 dag świeżego ogórka
  • lyżka słodkiego sosu chili
  • łyzka brązowego cukru
Przepis

Ciasto rozmrozić, makaron namoczyć w gorącej wodzie, gdy zmieknie, odsączyć i pokroic na krotsze kawałki. W rondlu rozgrzać olej, dodać drobno posiekany czosnek, imbir i posiekane cebulki, smazyć ok 2 min. Dodać wieprzowinę i cienko pokrojone łodygi selera. Pod koniec dodać startą marchewkę, łyżeczkę cukru i drobno posiekany ogórek, wlać sos chili, dodac makaron i kolendrę. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę dusić. Odstawić do wystudzenia.
Na każdym płacie ciasta położyc czubata łyżkę nadzienia, wysmarować brzegi wodą, sformować krokiety. smazyc w głebokim oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierowych serwetach :)

Przepis dodał użytkownik Punkyee

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dr26c8u
dr26c8u
dr26c8u
Więcej tematów
dr26c8u