Trwa ładowanie...
d12cdtc
19-08-2008 13:10

Suflet czekoladowy

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d12cdtc
Składniki
  • 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 kostka masła
  • 150g cukru
  • 100g mąki
  • 5 jajek
  • niepełna łyżka stołowa proszku do pieczenia
Przepis

Czekoladę i masło pokroić w kostkę. Wrzucić do małego metalowego garnka. W międzyczasie podgrzać wodę w większym garnku (niekoniecznie metalowym). Następnie należy umieścić mniejszy garnek w tym z wodą. Czekoladę i masło mieszamy, uzyskujemy w ten sposób jednolitą masę. Zestawiamy garnek na bok. Potem ubijamy jajka razem z cukrem. Wlewamy to do garnka z masą. Dodajemy mąkę i porszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Uzyskaną w ten sposób masę przelewamy do brytfanki. Wkładamy do lodówki na 5-6 godzin. Na koniec podgrzewamy piekarnik do 180-200 stopni i piezemy ciasto przez ok. 30-40 min.

Przepis dodał użytkownik shishke

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12cdtc
d12cdtc
d12cdtc
Więcej tematów
d12cdtc