19-08-2008 13:10
Suflet czekoladowy
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 kostka masła
- 150g cukru
- 100g mąki
- 5 jajek
- niepełna łyżka stołowa proszku do pieczenia
Przepis
Czekoladę i masło pokroić w kostkę. Wrzucić do małego metalowego garnka. W międzyczasie podgrzać wodę w większym garnku (niekoniecznie metalowym). Następnie należy umieścić mniejszy garnek w tym z wodą. Czekoladę i masło mieszamy, uzyskujemy w ten sposób jednolitą masę. Zestawiamy garnek na bok. Potem ubijamy jajka razem z cukrem. Wlewamy to do garnka z masą. Dodajemy mąkę i porszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Uzyskaną w ten sposób masę przelewamy do brytfanki. Wkładamy do lodówki na 5-6 godzin. Na koniec podgrzewamy piekarnik do 180-200 stopni i piezemy ciasto przez ok. 30-40 min.
Przepis dodał użytkownik shishke
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.