Trwa ładowanie...
d3i0c51
14-06-2008 22:19

Pomidory w zalewie

Przepis
2.7
(3 głosy)
Oceń:
d3i0c51
Składniki
  • 0,5 kg pomidorów koktajlowych lub 1 kg zwykłych
  • 3 cebule pokrojone w plasterki
  • 5 ziaren pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziele angielskie
  • 1 l wody
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
Przepis

Pomidorki można sparzyć wrzącą wodą następnie polać zimną - ten zabieg umożliwia łatwiejsze obranie ze skórki. Jeśli nie chcemy pomidorki mogą pozostać w skórce, ale należy je dokładnie opłukać. 1 l wody zagotować z: zielem angielskim, liściem laurowym, cukrem, solą i pieprzem. Po całkowitym zagotowaniu - zalać zalewą słoiki z pomidorkami i pokrajaną cebulą, szczelnie zamknąć i wstawić do pasteryzacji 15 - 20 minut.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
Więcej tematów
d3i0c51