Trwa ładowanie...
daa46p4
14-06-2008 22:19

Pomidory w zalewie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
daa46p4
Składniki
  • 0,5 kg pomidorów koktajlowych lub 1 kg zwykłych
  • 3 cebule pokrojone w plasterki
  • 5 ziaren pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziele angielskie
  • 1 l wody
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
Przepis

Pomidorki można sparzyć wrzącą wodą następnie polać zimną - ten zabieg umożliwia łatwiejsze obranie ze skórki. Jeśli nie chcemy pomidorki mogą pozostać w skórce, ale należy je dokładnie opłukać. 1 l wody zagotować z: zielem angielskim, liściem laurowym, cukrem, solą i pieprzem. Po całkowitym zagotowaniu - zalać zalewą słoiki z pomidorkami i pokrajaną cebulą, szczelnie zamknąć i wstawić do pasteryzacji 15 - 20 minut.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daa46p4
daa46p4
daa46p4
Więcej tematów
daa46p4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj