Składniki
- 400 g polędwicy wołowej (lub rostbef)
- paczka placków tortilla
- 4 cebule
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżka sproszkowanych ziaren kolendry
- 1 łyżka kuminu
- 1 pęczek natki kolendry
- 2 sztuki papryczki chilli lub jalapeno
- 50 g rodzynków
- sproszkowane goździki
Przepis
Posiekaj natkę kolendry i ostrą papryczkę. Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w cynamonie, kminie, sproszkowanych ziarnach kolendry i sproszkowanych goździkach. Całość dokładnie wymieszaj i podsmaż chwilę razem.
Przepis
Podsmaż na patelni pokrojone w drobną kostkę cebule, dodaj przygotowane mięso, a następnie ostrą papryczkę, rodzynki i natkę kolendry.
Przepis
Nierozpakowane placki tortilli podgrzej w mikrofali przez około 20 - 30 sekund, nakłuwając kilkakrotnie opakowanie. Ciepłe placki przełóż na deskę, przekrój na pół i zroluj, tworząc stożek (końcówkę stożka zawiń do góry, aby przez powstałą szczelinę nie spływał sos). Do tak przygotowanego stożka nakładaj farsz.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl