Trwa ładowanie...
d4fldfa
16-12-2008 13:48

Pigwówka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4fldfa
Składniki
  • 1 litr wódki
  • 1 kg pigwy
  • 0,70 dkg cukru
Przepis

PIgwe umyc ,podzielić na ćwiartki,wyjąć pestki, opłukac.Do słoja włożyć pigwe i zasypać cukrem ,na 2-3 dni.Potem wlać wódkę .Zamknąć słoik.Ostawić na 3 tygodnie.Co jakiś czas potrząsac słoikiem.Potem przecedzić i wlać do butelek.Powinna przez pare miesięcy leżakowac.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fldfa
d4fldfa
d4fldfa
Więcej tematów
d4fldfa

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj