Trwa ładowanie...
d2brt7p
17-04-2008 09:04

Ogórki konserwowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2brt7p
Składniki
  • 3,5 l. wody
  • 0,5 l. octu
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. soli
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • gorczyca
Przepis

Wode, ocet, cukier, sól, liscie laurowe i ziele angielskie gotować przez ok 5 minut. Wystudzić. Do słoików ciasno układać ogórki, wsypać odrobine gorczycy i zalać ZIMNĄ zalewą. (w przeciwnym wypadku zrobią się papkowate a nie chrupiące) Pasteryzować słoiki przez ok 5 min.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2brt7p
d2brt7p
d2brt7p
Więcej tematów
d2brt7p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj