Trwa ładowanie...
d36v5wy
17-04-2008 09:04

Ogórki konserwowe

Przepis
3.5
(11 głosów)
Oceń:
d36v5wy
Składniki
  • 3,5 l. wody
  • 0,5 l. octu
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. soli
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • gorczyca
Przepis

Wode, ocet, cukier, sól, liscie laurowe i ziele angielskie gotować przez ok 5 minut. Wystudzić. Do słoików ciasno układać ogórki, wsypać odrobine gorczycy i zalać ZIMNĄ zalewą. (w przeciwnym wypadku zrobią się papkowate a nie chrupiące) Pasteryzować słoiki przez ok 5 min.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
Więcej tematów
d36v5wy