Trwa ładowanie...
d1noynz
01-02-2009 17:54

naleśniki zapiekane w śmietanie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1noynz
Składniki
  • Ciasta:
  • 30 dag mąki pszennej
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 jaja
  • cukier
  • słonina do smażenia
    • Zalewa:
  • 6 łyżek śmietany
  • 2 świeże jaja
  • tarta bułka
  • 1,5 łyżki masła
  • cukier
  • cukier waniliowy
  • sól
Przepis

Usmażyć naleśniki, pokrajać je w paski i podsmażyć. Gdy przestygną, dodać cukier i trochę tartej bułki. Naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką; włożyć naleśniki, zalać śmietaną rozmieszaną z jajami i zapiec w piekarniku. Podawać posypane cukrem

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1noynz
d1noynz
d1noynz
Więcej tematów
d1noynz