Trwa ładowanie...
d3dgkl7
01-02-2009 17:54

naleśniki zapiekane w śmietanie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3dgkl7
Składniki
  • Ciasta:
  • 30 dag mąki pszennej
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 jaja
  • cukier
  • słonina do smażenia
    • Zalewa:
  • 6 łyżek śmietany
  • 2 świeże jaja
  • tarta bułka
  • 1,5 łyżki masła
  • cukier
  • cukier waniliowy
  • sól
Przepis

Usmażyć naleśniki, pokrajać je w paski i podsmażyć. Gdy przestygną, dodać cukier i trochę tartej bułki. Naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką; włożyć naleśniki, zalać śmietaną rozmieszaną z jajami i zapiec w piekarniku. Podawać posypane cukrem

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dgkl7
d3dgkl7
d3dgkl7
Więcej tematów
d3dgkl7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj