- Czas przygotowania: 60-90 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Desery
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 3 jaja
 - 1 szklanka cukru
 - 2,5 szklanki mąki
 - 0,5 szklanki oleju
 - 0,5 szklanki mleka
 - 3/4 słoika jakiegokolwiek dżemu
 - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 łyżeczka sody
 - 3 łyżki kakao
 - szczypta cynamonu
 
Przepis
Jajka rozbić do miseczki i wymieszać z cukrem, potem stopniowo dodawać pozostałe składniki w/g listy. Wszystko dokładnie zmiksować, wylać na blachę (u mnie keksówka) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 50 minut. Po wystudzeniu polać czekoladą roztopioną w "kąpieli wodnej".
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl