- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia angielska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Desery
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 2 jajka
 - 1/2 szklanki oleju
 - 1 szklanka mleka
 - 2 szklanki mąki
 - 1 niepełna szklanka cukru (białego lub brązowego)
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - szczypta soli
 - 2 łyżeczki domowego cukru wanilinowego
 - 3-4 krople aromatu śmietankowego
 - 1 szklanka umytych jagód
 - 10 krówek (wersja bardzo słodka, dlatego można dodać mniej)
 
Przepis
W jednej misce umieszczamy i mieszamy składniki mokre (rozbełtane jajka, olej, mleko i aromat), a w drugiej suche: przesianą mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól. Następnie łączymy zawartości obu naczyń, dodajemy owoce i posiekane drobno krówki.
Przepis
Za pomocą łyżki nakładamy masę do papilotek ułożonych w formie na muffiny. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach, aż ładnie się zarumienią. Lekko przestudzone nadają się do jedzenia. Doskonale smakują również na drugi dzień, ale lepiej przechowywać je w zamykanym pojemniku, aby nie obeschły.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl