Trwa ładowanie...
duas09u
09-04-2011 14:28

Kruchy placek z jabłkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
duas09u
Składniki
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 1/2 kostki masła roślinnego lub margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki serku danio lub innego serka waniliowego
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 3 szklanki musu jabłkowego
  • tłuszcz do wysmarowania blachy
Przepis

Do mąki krupczatki dodać masło roślinne, proszek do pieczenia, żółtka, serek waniliowy i cukier puder. Zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie wyłożyć 3/4 ciasta na blaszce.Na ciasto nakładamy mus, z reszty ciasta robimy wiórki (można je zetrzeć na tarce z grubymi oczkami). Posypujemy mus resztą ciasta. ZApiekamy w temperaturze 180 C przez około 1 godzinę.

Przepis dodał użytkownik Mija

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
duas09u
duas09u
Więcej tematów
duas09u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj