Kruchy placek z jabłkami
- 2 szklanki mąki krupczatki
- 1/2 kostki masła roślinnego lub margaryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 żółtka
- 2 łyżki serku danio lub innego serka waniliowego
- opakowanie cukru waniliowego
- 3 szklanki musu jabłkowego
- tłuszcz do wysmarowania blachy
Do mąki krupczatki dodać masło roślinne, proszek do pieczenia, żółtka, serek waniliowy i cukier puder. Zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie wyłożyć 3/4 ciasta na blaszce.Na ciasto nakładamy mus, z reszty ciasta robimy wiórki (można je zetrzeć na tarce z grubymi oczkami). Posypujemy mus resztą ciasta. ZApiekamy w temperaturze 180 C przez około 1 godzinę.
Przepis dodał użytkownik Mija
Podziel się opinią
Komentarze