Kasza gryczana z pieczarkami
- 2 szklanki kaszy gryczanej - ugotowana na sypko
- 1 por - biała część
- 1/2 kg pieczarek - pokrojone w plasterki i usmażone
- 1 cebula - pokrojona drobno
- 2 ząbki czosnku - zmiażdżony
- 1/2 kg mięsa mielonego
- przecier pomidorowy
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki bulionu - bulion z kostki
- ser żółty - starty
Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso mielone, przecier pomidorowy, por pokrojony, doprawić i smażyć 20 min., często mieszając. Gotowe mięso wyłożyć do naczynia do zapiekanek, na to kaszę wymieszaną z pieczarkami, polać bulionem, posypać startym serem i zapiec.
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Podziel się opinią
Komentarze