Trwa ładowanie...
d4fnnza
26-05-2008 10:42

Kasza gryczana z pieczarkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4fnnza
Składniki
  • 2 szklanki kaszy gryczanej - ugotowana na sypko
  • 1 por - biała część
  • 1/2 kg pieczarek - pokrojone w plasterki i usmażone
  • 1 cebula - pokrojona drobno
  • 2 ząbki czosnku - zmiażdżony
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • przecier pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki bulionu - bulion z kostki
  • ser żółty - starty
Przepis

Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso mielone, przecier pomidorowy, por pokrojony, doprawić i smażyć 20 min., często mieszając. Gotowe mięso wyłożyć do naczynia do zapiekanek, na to kaszę wymieszaną z pieczarkami, polać bulionem, posypać startym serem i zapiec.

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fnnza
d4fnnza
d4fnnza
Więcej tematów
d4fnnza

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj