Trwa ładowanie...
dxtlvjh
11-03-2012 18:32

Kartoflanka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dxtlvjh
Składniki
  • - kawałek wędzonego boczku
  • - 1 cebula
  • - kawałek selera
  • - 1 marchew
  • -1 pietruszka
  • -sól, pieprz
  • - pół kilo ziemniaków
  • - wywar mięsny - ew. z kostki, choć nie pochwalalm ;)
Przepis

Boczek i warzywa kroimy w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy boczek, a jak się trochę wytopi, dodajemy warzywa.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie. Po ok. 10 min dodajemy podsmażone warzywa razem z boczkiem. Gotujemy aż do miękkości ziemniaków. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką, jeśli nikt nie boi się witamin.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxtlvjh
dxtlvjh
dxtlvjh
Więcej tematów
dxtlvjh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj