Trwa ładowanie...
d250ofn
19-06-2008 22:23

Jabłecznik

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d250ofn
Składniki
  • 200 g Kasi
  • 250 g mąki
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 150 g migdałów lub orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • jabłka
Przepis

KASIĘ utrzyj z cukrem na pulchną masę. Dodawaj po jednym żółtku, a na końcu po łyżce mąki (obie mąki wymieszaj z proszkiem i cynamonem i przesiej przez sito). Ubij na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz ją z utartymi, rozdrobnionymi migdałami lub orzechami, a następnie z ciastem. Obierz jabłka i podziel je na ćwiartki lub ósemki. Na posmarowaną KASIĄ i posypaną tartą bułką formę do tarty lub tortownicę wyłóż ciasto. Na wierzchu ułóż jabłka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni C, aż ciasto się przyrumieni. przez ok. 35 minut.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d250ofn
d250ofn
d250ofn
Więcej tematów
d250ofn