Trwa ładowanie...
d184lf5
03-11-2014 11:35

Hummus ze świeżą kolendrą i oliwą z oliwek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d184lf5
Składniki
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 3–4 ząbki czosnku
  • 1–2 łyżki pasty tahini
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
    • Do podania:
  • garść świeżej kolendry
  • oliwa z oliwek
  • kmin rzymski
Przepis

Ciecierzycę dokładnie odcedzamy i płuczemy. Całość przekładamy do robota kuchennego, dodajemy czosnek i miksujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz pastę tahini. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżą kolendrą, szczyptą kminu i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Przepis poleca Zosia Cudny "Przepisy na cztery pory roku"

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d184lf5
d184lf5
d184lf5
Więcej tematów
d184lf5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj