Trwa ładowanie...
d3sgewb
03-11-2014 11:35

Hummus ze świeżą kolendrą i oliwą z oliwek

Przepis
4.3
(7 głosów)
Oceń:
d3sgewb
Składniki
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 3–4 ząbki czosnku
  • 1–2 łyżki pasty tahini
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
    • Do podania:
  • garść świeżej kolendry
  • oliwa z oliwek
  • kmin rzymski
Przepis

Ciecierzycę dokładnie odcedzamy i płuczemy. Całość przekładamy do robota kuchennego, dodajemy czosnek i miksujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz pastę tahini. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżą kolendrą, szczyptą kminu i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Przepis poleca Zosia Cudny "Przepisy na cztery pory roku"

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3sgewb
d3sgewb
d3sgewb
Więcej tematów
d3sgewb