Trwa ładowanie...
d1a1h4a
31-05-2008 23:33

Grzyby w zalewie miodowej

Przepis
4.5
(4 głosy)
Oceń:
d1a1h4a
Składniki
  • 1 kg grzybów leśnych
  • Zalewa:
  • 5 szk wody
  • 1 szk octu
  • 1,5 szk miodu
  • 2 łyżki soli
  • gorczyca
  • pieprz ziarnisty czerwony
  • liśc laurowy
Przepis

Grzyby gotujemy w osolonej wodzie. Przygotowujemy zalewe. Do słoika wrzucamy kilka ziaren pieprzu, liśc laurowy i garśc gorczycy. Układamy w słoikach grzyby i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy ok 5 minut.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1a1h4a
d1a1h4a
d1a1h4a
Więcej tematów
d1a1h4a

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj