Składniki
- 300 g ugotowanej kaszki kuskus
 - 4 czerwone papryki
 - 1 średnia marchewka
 - 1 średnia pietruszka
 - 200 g pieczarek
 - 1 średnia cebula
 - 200 g mielonego mięsa
 - 50 g sera żółtego
 - sól,pieprz do smaku
 
Przepis
Pietruszkę, marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na
patelnię, dodać mięso mielone, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk. Wierzch posypać starym żółtym serem lub położyć po plasterku sera topionego. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl