Faszerowana papryka
- 300 g ugotowanej kaszki kuskus
- 4 czerwone papryki
- 1 średnia marchewka
- 1 średnia pietruszka
- 200 g pieczarek
- 1 średnia cebula
- 200 g mielonego mięsa
- 50 g sera żółtego
- sól,pieprz do smaku
Pietruszkę, marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na
patelnię, dodać mięso mielone, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk. Wierzch posypać starym żółtym serem lub położyć po plasterku sera topionego. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przepis dodał użytkownik eluchap56
Podziel się opinią
Komentarze