Trwa ładowanie...
d4nchnk
19-05-2015 07:35

Dżem rabarbarowy z nutą wanilii

Przepis
3.3
(6 głosów)
Oceń:
d4nchnk
Składniki
  • 2 kg rabarbaru
  • 1 kg cukru
  • 2 laski wanilii
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
Przepis

Łodygi rabarbaru umyć, obrać, pokroić w kostkę, a następnie ułożyć w dużym garnku i zasypać cukrem. Odstawić na 12 godzin.

Tak przygotowany rabarbar z cukrem gotować na wolnym ogniu ok. trzech godzin. Od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodać cukier waniliowy i wyłuskane ziarenka z laski wanilii. Zamieszać.

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i ustawić do góry dnem na kilka minut.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4nchnk
d4nchnk
d4nchnk
Więcej tematów
d4nchnk