Trwa ładowanie...
d11hb8t
19-05-2015 07:35

Dżem rabarbarowy z nutą wanilii

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d11hb8t
Składniki
  • 2 kg rabarbaru
  • 1 kg cukru
  • 2 laski wanilii
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
Przepis

Łodygi rabarbaru umyć, obrać, pokroić w kostkę, a następnie ułożyć w dużym garnku i zasypać cukrem. Odstawić na 12 godzin.

Tak przygotowany rabarbar z cukrem gotować na wolnym ogniu ok. trzech godzin. Od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodać cukier waniliowy i wyłuskane ziarenka z laski wanilii. Zamieszać.

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i ustawić do góry dnem na kilka minut.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11hb8t
d11hb8t
d11hb8t
Więcej tematów
d11hb8t

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj